Новини - България

Проф. Иван Митов поема Медицинския факултет на МУ-София
Прочетена: 769 пъти

Най-големият медицински факултет в страната - този на Медицинския университет в София (МУ-София), вече ще се ръководи от неговия досегашен заместник-декан проф. Иван Митов, съобщиха от висшето учебно заведение.

 

Общото събрание на университета подкрепи с 509 от общо 766 гласа кандидатурата на проф. Митов. Той се състезава с колегата си от катедрата по вътрешни болести проф. Здравко Каменов.

 

Проф. Иван Митов е възпитаник на Медицинската академия в София, но след завършването си през 1976 г. работи като специалист в Института по микробиология на БАН. След 1979-а обаче се връща в МУ-София - постъпва в Катедрата по микробиология при Медицинския факултет на университета, а през 2000 г. става неин ръководител. През последните два четиригодишни мандата е заместник-декан на Медицинския факултет. 

 

Освен в България е специализирал в "Макс Планк институт по имунобиология" в Германия. Преподава на студенти-медици, стоматолози и фармацевти, както и на студенти по медицина на английски език и в курсовете по следдипломно обучени на лекари и биолози. Има 230 научни публикации, 90 публикации в международни списания с импакт фактор, общият му импакт фактор е 189.96, цитиранията – 1330. Има 11 изобретения и патенти, съавтор е на шест учебника.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития