Новини - България

Проф. Илко Гетов: Вече сме на картата на световната лекарствена регулация
Прочетена: 259 пъти

За нас фактът, че София избра да кандидаства за столица на Европейската агенция по лекарствата е изключително положителен. Кандидатурата ни е резултат от усилията на цялата гилдия, на неправителствения сектор, както и на настоящето ръководство на Министерство на здравеопазването и на Министерския съвет. Това заяви пред Redmedia председателят на Българския фармацевтичен съюз проф. Илко Гетов. 

 

Той допълни, че вярва в успеха на българската кандидатура, но дори и да не бъдем избрани, България вече е на картата на световната лекарствена регулация.

"Ние, българите, имаме едно много добро качество – да се мобилизираме пред трудностите, за да се представим добре. От друга страна сме наясно, че това е една много голяма задача и за да бъде осъществена тя, са ни нужни много усилия, много средства и, разбира се, политическа воля – както от страна на правителството, така и от неправителствения сектор. Конкуренцията ще бъде много жестока, но имаме качествата и предпоставките да успеем",  заключи проф. Гетов. 

 

Невена ПОПОВА

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития