Новини - България

Проф. Илко Гетов получи втори мандат като шеф на Българския фармацевтичен съюз
Прочетена: 372 пъти

Председателят на Българския фармацевтичен съюз (БФС) проф. Илко Гетов беше преизбран на поста по време на Петия редовен конгрес на съсловната организация, провел се през почивните дни в Несебър. Негов опонент в надпреварата бе магистър-фармацевт Аделина Любенова – досегашен член на Управителния съвет на БФС, съобщават от организацията.

 

За заместник-председатели на БФС с мандат 2016-2019 г. бяха избрани магистър-фармацевт Тодор Найденов от РФК София-столична и магистър-фармацевт Димитрия Стайкова от РФК Пловдив.

 

Подновен е и съставът на Управителния съвет, в който място са намерили повече млади магистър-фармацевти. В предизборните си изказвания те защитиха политиката за утвърждаване имиджа на професията, допълват от съсловната организация.

 

По време на двудневния форум беше приет и отчет на Управителния съвет на БФС за периода 2013-2016.

 

Профилът на присъстващите делегати магистър-фармацевти според типа месторабота показва, че работещите в аптека и болнична аптека заемат близо 88%, следвани от заетите в представителства и търговци на едро, а най-малък е делът на работещите в държавни институции.

 

Най-младият делегат на конгреса е на 25 години, а най-възрастният на 80 години, обобщават от пресцентъра на БФС.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития