Медицина на бъдещето - Биотехнологии

Проф. Емил Паскалев: Не си представям своята клинична практика без биотехнологични лекарства
Прочетена: 1153 пъти

Към днешния момент аз не си представям своята клинична практика без биотехнологични лекарствени продукти. Това казва нефрологът проф. Емил Паскалев по повод издаването на първата за страната ни монография, посветена на биотехнологичните лекарства „Биотехнологичните лекарства – от лабораторията до пациента“. По думите му тези терапии дават коренно различна прогноза от изхода от заболяването за пациента, като се постига преодоляване на тежки болести и се достига до нормална преживяемост.  

 

Според нефролога монографията съдържа широк спектър от информация и може да  изключително полезна, особено за младите лекари, които тепърва навлизат в практиката.

„Всеки един новозавършил лекар, навлизайки в медицинската практика, почти независимо от спектъра на заболяванията, в които ще работи, се среща с биотехнологични лекарствени продукти още от първия работен ден“, коментира проф. Паскалев.

Проф. Емил Паскалев е началник на Клиниката по нефрология и трансплантация в УМБАЛ „Александровска“, ръководител на Катедрата по нефрология в Медицинския университет в София и председател на Българското дружество по нефрология. Той е и един от авторите на монографията.

 

Вижте какво казва още проф. Паскалев ТУК.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития