Новини - България

Проф. Асен Балтов вече е директор на „Пирогов“
Прочетена: 556 пъти
Снимка: Интернет страница на "Пирогов"

Агенцията по вписванията официално вписа днес новия изпълнителен директор на УМБАЛСМ „Пирогов“ проф. д-р Асен Балтов, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

 

Заявлението за вписването му е подадено на 22 февруари и към него е прикрепена цялата документация, изисквана от Търговския закон, Закона за лечебните заведения, Правилника за управление на търговските дружества с държавно участие и Наредба 9, касаеща придобитата квалификация по здравен мениджмънт.

 

От здравно министерство уточняват, че проф. Балтов е получил такава квалификация преди влизането в сила на Параграф 3 от преходните и заключителни разпоредби на Наредба 9/26.06.2000 г. Той е преминал обучение, организирано от Министерството на здравеопазването, включващо хорариум от 240 учебни часа с придобити умения в областта на болничното управление и болничните информационни системи. Тъй като през 2010 година към Наредбата са добавени нови текстове, Агенцията по вписванията първоначално не е взела предвид редакцията на Параграф 3 към датата, на която проф. Асен Балтов е придобил своята квалификация, добавят от ведомството по повод излязлата в медиите информация, че медикът не разполага с такава квалификация.

 

След изясняването на фактите и удостоверяването на всички документи, Агенцията е вписала проф. Балтов като изпълнителен директор на „Пирогов“.

Министерството на здравеопазването отправя апел към медиите да се съобразяват с официалните източници на информация и да не вменяват на министерството изявления и коментари, които не са били огласени чрез прессъобщение или на пресконференция, пише още в прессъобщението.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития