Новини - България

Продължава набирането на средства в кампанията "Локомат за България"
Прочетена: 240 пъти

Над 30 000 лв. са събраните средства в кампанията "Локомат за България", обяви нейният автор и създател хирургът офталмолог, практикуващ в Австрия, д-р Анелия Хохвартер. Инициативата ще продължи у нас под нова форма, като се възползва от сумите, дарени за лечението на други пациенти, които те няма да ползват, но са готови да предоставят за закупуването на скъпия робот у нас. 

"На всички тях обещаваме запазено място за терапия в първата година, списъкът се подготвя и това ще е условието при конкурса, който ще определи къде ще бъде поставен уреда. Предимство ще имат области с най-много дарители", поясни още д-р Хохвартер.

Стотици анонимни дарители продължават да подкрепят кампанията. Уникалният глас от Родопите Нели Андреева и ръководената от нея формация "Нуша", със съдействието на ансамбъл "Филип Кутев" са сред най-големите дарители на благородната кауза – те дариха всички приходи от новогодишния си концерт.

 

Родената в Горна Митрополия д-р Анелия Хохвартер е  високо ценен хирург офталмолог във Виена. Тя сама финансира своите мисии в Африка. След една от тях пише книгата "Пътуването – пътуване към света и към себе си". Лекарката е решила всички приходи от книгите, които вече излязоха на български и на немски език (предстои да бъдат отпечатани също на английски и руски език) да отидат за закупуването на уникалния робот локомат за раздвижване на български пациенти.

 

За всички в България, които искат да закупят книгата, могат да го направят чрез поръчки на lokomatzabulgaria@gmail.com и в офиса на „Мирекс 21 ООД “ ул. „Църковна независимост“ 27, гр. Русе (г-жа Галина Михайлова). Средствата отиват изцяло за каузата.

 

Другият вириант за участие е превеждане на средства по дарителската сметка на кампанията. Тя е  със статут "Всички средства са предназначени за закупуването на Lokomat ProV6", уред с два модула за деца и възрастни. Банката гарантира, че използването на дарения за текущи разходи по проекта не е възможно.

 

  • Дарителска сметка: Анелия Петрова Хохвартер
  • IBAN:  BG60 UNCR 7000 1522 7289 49 (в Евро)
  • IBAN:  BG65 UNCR 7000 1522 7289 56 (влева)
  • BIC (SWIFT): UNCRBGSF

 

Нуждаещите се от медицинския робот в България са над 20 000 души. Лечението и рехабилитацията с локомат се използва при пациенти с цялостна или частична загуба на двигателни функции, хора болни от множествена склероза, детска церебрална парализа, пациенти, прекарали инсулт или претърпели мозъчна травма, както и с болестта на Паркинсон, с цел да им помогне да проходят отново.

 

Повече информация можете да откриете на страницата във Фейсбук.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития