Новини - България

Прецедент: "Пирогов" отказа договор с РЗОК и обявява стачна готовност
Прочетена: 3213 пъти

Болницата за спешна медицинска помощ "Пирогов" не е подписал договора си с Районната здравноосигурителна каса (РЗОК), съобщиха от лечебното заведение.

 

Пресцентърът на лечебното заведение разпространи до медиите съобщение от името на ръководството, в което заявява, че условията по договора са неприемливи и дори "обидни за институцията", каквато е "Пирогов".

"Работещите в "Пирогов" още не са получили заплатите си за месец Април, което е свързано с непревеждането на средствата, заработени от служителите на лечебното заведение за м. Април 2016 година. "Пирогов" остава без заплати към момента, тъй като НЗОК не е превела парите, заработени от спешната болница. Служителите са в стачна готовност, поради неполучаването на тези средства", се казва в съобщението.

Отказът от договор с РЗОК на практика означава, че спешната болница няма да обслужва пациенти по клинични пътеки. Предполага се, че в обхвата на медицинската дейност ще остане само спешната помощ, тъй като разходите за нея се покриват от държавния бюджет.

 

От пресцентъра на "Пирогов" не предоставят повече информация, но утре сутрин, 31 май, в 8.30 ч. директорът проф. Стоян Миланов ще даде специална пресконференция пред медиите. Очаква се на нея ръководството на болницата да изясни мотивите за взетото решение. 

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития