На 22.11.2016 г., вторник, от 12:30 ч. в столичния хотел "Радисън" ще се проведе пресконференция за подорбяване състава на храните чрез намаляване количеството на сол, мазнини, трансмазнини и захари.
Срещата с медиите е част от национална конференция "Промоция на реформулирането на храните с цел намаляване съдържанието на сол, мазнини, наситени мастни киселини, трансмастни киселини, добавена захар", която се провежда в изпълнение на Споразумение между Министерството на здравеопазването, Националния център по обществено здраве и анализи (НЦОЗА) и Световната здравна организация (СЗО) по Националната програма за превенция на хроничните болести 2014-2020.
Сред темите са: политики на СЗО по хранене, дейности по хранене на национално ниво, политика на реформулиране на храните и др. Във форума участват представители на държавни институции, на браншови съюзи и асоциации, производители на храни.
Участници:
- проф. д-р Веселка Дулева, нач. отдел „Храни и хранене” в НЦОЗА и национален консултант по „Хранене и диететика”;
- доц. Михаил Околийски, ръководител на офиса на СЗО в България;
- д-р Жоао Бреда, програмен мениджър по Хранене, физическа активност и затлъстяване, Регионален офис на СЗО за Европа