Събития -

октомври 2016

ПВСЧПСН
     
      
20 октомври
Четвъртък
Пресконференция за грипа
БТА
гр. София
13:00 - 14:00 ч.

На 20.10.2016 г., четвъртък, от 13:00 ч. в Пресклуба на БТА Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България (НСОПЛБ), съвместно с Министерство на здравеопазването (МЗ) и с подкрепата на офиса на Световната здравна организация (СЗО) в България организират пресконференция по повод организираната информационна кампания за превенция на грипа сред медицинските специалисти в България.


Мотото на кампанията е: „ЗАПРЕТНЕТЕ РЪКАВИ! ВАКСИНИРАЙТЕ СЕ! ДРУГИТЕ ЩЕ ПОСЛЕДВАТ ПРИМЕРА ВИ! ЗАЩИТЕТЕ СЕБЕ СИ И ТЕЗИ ЗА КОИТО СЕ ГРИЖИТЕ! ДА НАПРАВИМ ОТ НЕЩО МАЛКО НЕЩО ГОЛЯМО!“


В пресконференцията ще участват: доц. Любомир Киров (НСОПЛБ); д-р Ангел Кунчев (МЗ), доц. Атанас Мангъров (Началник на Първо Детско отделение към СБАЛИПБ “Проф. Ив. Киров” ЕАД - София), доц. Андрей Галев (НПЦВЕХ – ВМА) и представители на СЗО.

 

Партньори на кампанията са Национален център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ), Българската асоциация на микробиолозите, Българското дружество по инфекциозни болести, Българското сдружение по Превантивна медицина, Българска педиатрична асоциация (БПА), Националното сдружение на педиатри - специалисти от извънболничната помощ, Български лекарски съюз (БЛС), Национална пациентска организация (НПО) и Национална информационна кампания  - Ваксинко. Кампанията се провежда със съдействие на Sanofi – Pasteur България.