Събития -

ноември 2016

ПВСЧПСН
 
    
24 ноември
Четвъртък
Пресконференция в месеца за борба с рака на белия дроб
Българска телеграфна агенция (БТА)
гр. София, ул. Цариградско шосе 49
12:00 - 13:00 ч.

На 24.11.2016 г., четвъртък, от 12:00 ч. в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция по повод месеца за борба с рака на белия дроб.

 

Специалисти от бранша ще се опитат да отговорят на въпроса "Защо случаите на коварното заболяване зачестяват?" и ще обединят усилия, за да увеличат познанията на обществото за рака на белия дроб, който се среща сред все по-млади хора.

 

Коментирани ще бъдат статистиките за Европа и България, както и митовете за болестта, свързана доскоро само с тютюнопушенето. Във фокуса на дискусията ще бъдат също причините за късното диагностициране, симптомите, за които всеки трябва да следи, както и рисковите фактори и възможностите за лечение, които дават шанс за живот на засегнатите от рака на белия дроб.

 

Националната пациентска организация (НПО) ще представи и новия си проект „Недребноклетъчен карцином на бял дроб”.

 

Участници:

  • доц. д-р Жасмина Михайлова, д.м.н., специалист по медицинска онкология, началник на Клиниката по медицинска онкология на ВМА;
  • д-р Христо Йорданов, д.м., специалист пневмология и фтизиатрия, началник на Отделението по интервенционална пулмология и бронхология към ВМА;
  • доц. д-р Анна Михова, д.м., бивш национален консултант по патология;
  • д-р Станимир Хасърджиев, председател на Националната пациентска организация.