Събития -

юни 2017

ПВСЧПСН
   
  
9 юни
Петък
Пресконференция "Сърдечносъдовите заболявания - причина номер едно за смъртност в България. Как да променим тенденцията?"
БТА
гр. София
11:00 - 12:00 ч.

На 09.06.2017 г., петък, от 11:00 часа, в Пресклуба на БТА (София, бул. "Цариградско шосе" 49), ще се проведе пресконференция на тема: "Сърдечносъдовите заболявания - причина номер едно за смъртност в България. Как да променим тенденцията?"

 

Организатор на пресконференцията е Дружеството на кардиолозите в България, а поводът за нея е предстоящ научен симпозиум, посветен на най-новите достижения на съвременната кардиологична наука в диагностиката и лечението на сърдечната недостатъчност и кардиомиопатиите.

 

По време на пресконференцията лекари специалисти ще представят актуална информация за сърдечносъдовите заболявания - причина номер едно за смъртност в България. Ще бъдат изнесени и данни за сърдечната недостатъчност, ролята ѝ за влошените здравни показатели на нацията и как иновациите в кардиологията могат да променят лечението и проследяването на пациентите.

 

Участници:

  • Проф. д-р Арман Постаджиян, председател на Дружество на кардиолозите в България; Началник кардиологично отделение, УМБАЛ „Св. Анна”, гр. София
  • Проф. д-р Цветана Кътова, Началник отделение по неинвазивна кардиология, МБАЛ „НКБ”, гр. София
  • Доц. д-р Пламен Гацов, Заместник-началник кардиологична клиника, II-ра МБАЛ, гр. София
  • Доц. д-р Йото Йотов, Началник отделение по неинвазивна кардиология, УМБАЛ „Св. Марина”, гр. Варна
  • Доц. д.р Иво Петров, Началник клиника по кардиология и ангиология, УМБАЛ „Сити Клиник”, гр. София