Събития -

май 2017

ПВСЧПСН
    
30 май
Вторник
Пресконференция "Роботизираната хирургия - нова надежда за пациентите с простатен карцином"
хотел "Кристал палас"
гр. София
11:00 - 12:00 ч.

На 30.05.2017 г., вторник, от 11:00 часа, в хотел "Кристал палас", зала "Бизнес салон" на ет.1 (София, ул. Шипка 14), ще се проведе пресконференция на тема: "Роботизираната хурирургия - нова надежда за пациентите с простатен карцином".

 

Организатор на пресконференцията е Българското урологично дружество, а поводът за нея е стартиралият вчера (25.05) тридневен XI Национален конгрес по урология. Научното събитие обединява представители на водещи специалности като урология, образна диагностика, анестезиология, нефрология и специалисти по здравни грижи, които заедно ще дискутират нови идеи и доклади с ключово значение за ежедневната клинична и научна практика. 

 

По време на пресконференцията лекари специалисти ще представят актуална информация за рака на простата – заболяване, което e сред основните причинители на смърт при мъжете. Ще бъдат изнесени и данни за последните новости в лечението на бъбречните заболявания и симптомите на долните пикочни пътища, както и за необходимостта от превенция и ранна диагностика на урологичните заболявания.

 

Участници:

 

  • Доц. д-р Марин Георгиев, председател на Българското урологично дружество, Клиника по урология към УМБАЛ “Александровска”
  • Доц.  д-р Красимир Янев, Клиника по урология към УМБАЛ “Александровска”