Събития -

декември 2016

ПВСЧПСН
   
 
30 декември
Петък
Пресконференция на Националното сдружение на частните болници
БТА
гр. София, бул. Цариградско шосе 49
11:00 - 12:00 ч.

На 30.12.2016 г., петък, от 11:00 ч. в пресклуба на БТА Националното сдружение на частните болници (НСЧБ) ще даде пресконференция.


На събитието ще бъде обявено как НЗОК принуждава лечебните заведения да разписват анекси за вече лекувани пациенти за декември 2016 г., като по този начин ги принуждава сами да се откажат от законно дължими и разходвани средства за реинбурсиране. Декларация от представителите на сдруженията на болниците и БЛС, както и съдебни действия ще бъдат част от действията, които съсловието ще предприеме, за да защити правата на работещите в системата на болничната помощ.

 

Участници в пресконференцията ще бъдат: д-р Николай Болтаджиев - председател на Националното сдружение на частните болници; д-р Стоян Бориславов - секретар на Българския лекарски съюз; д-р Неделчо Тотев – председател на Сдружението на общинските болници в България; д-р Стойчо Кацаров – председател на Центъра за защита на правата в здравеопазването; д-р Иван Маджаров – председател Българската болнична асоциация; Андрей Марков – зам.-председател на Българската болнична асоциация.