Събития -

април 2016

ПВСЧПСН
    
 
26 април
Вторник
Пресконференция на Български фармацевтичен съюз
БТА
гр. София
10:00 - 11:00 ч.

На 26.04.2016 г., вторник, от 10:00 часа в БТА Български фармацевтичен съюз (БФС) ще представи платформата „мАптека” обединява данни от регистри на Министерството на здравеопазването, Изпълнителна агенцията по лекарствата, Регионалните здравни инспекции, Националната здравноосигурителна каса и Българският фармацевтичен съюз и предоставя информация за достъпа до фармацевтични услуги и фармацевтична грижа в цялата страна.

 

Платформата е единствена и уникална по рода си у нас и дава бърза информация по зададени критерии за географското разположение на аптеките по области, общини и населени места, вкл. денонощни и работещи с НЗОК, дрогерии, магистър-фармацевти и различни статистистически данни.

 

„мАптека”  е обществено достъпна и ще се използва от пациенти, фармацевти и други медицински специалисти, институции и бизнес.

 

Участници: проф. Илко Гетов – председател на Българския фармацевтичен съюз и вицепрезидент на Фармацевтичната група на Европейския съюз (PGEU); Магистър-фармацевт Светослав Крумов- главен секретар на Българския фармацевтичен съюз и автор на проекта „мАптека“. Антон Чапов – разработчик на иновативни софтуерни решения.