Събития -

юни 2017

ПВСЧПСН
   
  
8 юни
Четвъртък
Пресконференция "Лечение с радиохирургичния гама нож ICON - първият гама нож за големи мозъчни тумори в Европа и Близкия изток"
Хотел Хилтън София
гр. София
11:00 - 12:00 ч.

На 08.06.2017 г., четвъртък, от 11:00 часа в зала "Вихрен" на хотел Хилтън София ще се проведе пресконференция на тема: "Лечение с радиохирургичния гама нож ICON - първият гама нож за големи мозъчни тумори в Европа и Близкия изток". На събитието ще бъдат представени и АMERICAN HOSPITAL и KOÇ UNIVERSITY HOSPITAL - единственият официален представител на известния американски онкологичен център MD ANDERSON в Хюстън, Тексас, които официално ще открият свой офис в България.

 

Лечението на мозъчни тумори с последното поколение гама нож ICON не изисква хирургическа намеса, като уникалното при него е, че апаратът е подходящ и за пациенти с тумори над 3,5 см. Кoç University Hospital разполага с първия такъв гама нож в Европа и Близкия Изток, осигурявайки най-иновативно и съвременно лечение на пациентите си.

 

Освен за доброкачествени и злокачествени мозъчни тумори, гама ножът ICON се прилага също при лечение на аневризми и артерио-венозни малформации, двигателни нарушения и тремор при болни от Паркинсон.

 

В пресконференцията ще участват:

  • Проф. д-р Сергин Апек, зам.-директор по медицинските дейности на American Hospital
  • д-р Озгюр Дениз Тезчан, зам.-директор по медицинските дейности на Кoç University Hospital
  • Лейля Абу Ахмад, регионален консултант на Koç Healthcare Institutions
  • Северджан Ералп, директор „Развитие на бизнес и регионална дейност” в Koç Healthcare Institutions
  • Наил Рустем, директор Офис България
  • На живо в конферентна връзка от Истанбул ще се включи и проф. Селчук Пекер, който е лекувал над 10 000 пациенти с апарата