Новини - България

Премиерът Бойко Борисов отново изрази подкрепа за здравния министър
Прочетена: 583 пъти

Министър-председателят Бойко Борисов за пореден път изрази подкрепата си за здравния министър д-р Петър Москов и водената от него здравна реформа. В сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей, България“ той заяви, че не планира смяната му.

 

„Здравната реформа е нещо, в което всички са се препъвали, но факт е, че само в здравната каса сме намалили дефицита с близо 350 млн. лв.“, каза Борсов. Той припомни, че всяка година досега е било необходимо да се актуализира бюджета на НЗОК с решение на парламента и са се давали „едни пари, които ей така заминават някъде“. „Как ще го обичат Москов? Поевтинихме лекарствата, накарахме да връщат пари в бюджета, във всички болници миналата година вкарахме най-добрата апаратура за 300 млн.”, допълни премиерът.

 

По повод недоволството от планираното въвеждане на пръстовата идентификация  в лечебните заведения Борисов каза: „Пръстовият отпечатък е само идентификация. Това не е да ти взимат пръстови отпечатъци. В парламента взимат ли ни пръстови отпечатъци? Само натискаш, за да докажеш, че си ти. Човекът е стигнал до това решение, защото тази кражба , която всички казват, че я има в здравеопазването, от него зависи да я прекрати“.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития