Събития -

февруари 2017

ПВСЧПСН
  
     
3 февруари
Петък
Представят резултатите от работата на апарат за диагностика на рак на простатата
Клиника „Медикус Алфа“
гр. Пловдив
13:00 - 14:00 ч.

На 03.02.2017 г., петък, от 13:00 ч. в клиника „Медикус Алфа“ Пловдив (ул. ''В. Търново“ 21 - срещу Пеещите фонтани) ще бъдат представени резултатите от работата на единствения в страната апарат, който диагностицира рак на простатата с почти 100% точност чрез насочена биопсия - Хистоскенинг ТТ.

 

Той се прилага в „Медикус Алфа“ от 2 години  и 6 месеца. През това изследване са преминали 285 пациенти, а при 93 от тях е открит рак на простатата. Чрез Хистоскенинг-биопсия е открит рак при над 50% от пациентите със задържащи се повишени нива на простатен туморен маркер, които при предходни стандартни биопсии са получили диагноза „доброкачествена хиперплазия на простата“. Хистоскенинг коригира на 100% пропуските на стандартната биопсия, което има огромен здравен и социален ефект за тази група пациенти. Методиката осигурява  навременна, правилна диагностика и лечение, значително увеличен шанс за пълно излекуване, повишаване продължителността и качеството на живот на пациентите.

 

В пресконференцията участие ще вземат:

 

  • Проф. Александър Хинев, уролог
  • Д-р Рангел Старев, уролог
  • Д-р Георги Иванов - патохистолог

 

От лечебното заведение припомнят, че ракът на простатата е второто най-често срещано онкологично заболяване при мъжете, а в България годишно се регистрират по около 3000 нови случая на заболяването. Ракът на простатата е и второто по смъртност онкозаболяване сред мъжете, след рака на белия дроб, но открит в ранен стадий е напълно лечим. За да бъде открит навреме, на мъжете над 45 г. се препоръчва ежегоден преглед при уролог, дори когато клинични оплаквания липсват.