Събития -

март 2017

ПВСЧПСН
  
  
16 март
Четвъртък
Представят инициатива срещу шофирането в нетрезво състояние
Литературен клуб "Перото"
гр. София
11:00 - 12:00 ч.

На 16.03.2017 г., четвъртък, от 11:00 ч. в литературен клуб „Перото“ в НДК ще бъде представена инициатива срещу шофирането в нетрезво състояние "Сметката, която не искаш да платиш", която се реализира в рамките на проекта Лигата на отговорните Перно Рикар Бъгария, в партньорство с Българска асоциация на пострадалите при катастрофи.

 

Клиентите в няколко от най-посещаваните заведения в София получиха „касови бележки“ с умопомрачителната стойност 15 674 лв. Наподобяващите касови бележки печатни материали показват подробно каква би могла да е цената, която трябва да плати шофьор при евентуална катастрофа, възникнала в резултат на шофиране в нетрезво състояние. В стряскащата Сметка са включени разноските за щети по автомобила, увреждане на пътна инфраструктура, престой в болница и лечение, рехабилитация, глоба от КАТ и съдебни разноски. Сумите са изчислени от експертен екип, за да бъдат възможно най-близки до реалността.

 

Кампанията цели да напомни на шофьорите, че изборът е в техни ръце, за високата цена, която струва грешно взетото решение и че алтернатива на шофирането след употреба на алкохол винаги има.

 

Лигата на Отговорните – заведенията професионалисти е неформална организация, основана от Перно Рикар България като част от усилията на компанията за ограничаване на неподходящата и създаване на култура на отговорна консумация на алкохол. Пет емблематични заведения за нощния живот на София припознаха каузата като своя – Bedroom, Carrusel, Culture Beat, Club 365, Once upon a time…Biblioteka.