Събития -

август 2016

ПВСЧПСН
    
29 август
Понеделник
Представяне на резултатите по проект "Травма център за деца и семейства" на Асоциация "Анимус"
Българска телеграфна агенция (БТА)
гр. София, бул. Цариградско шосе 49
12:00 - 13:00 ч.

На 29.08.2016 г., понеделник, от 12:00 часа в пресклуба на БТА Асоциация "Анимус" ще представи резултатите от проекта "Травма център за деца и семейства", финансиран чрез Българо - швейцарската програма за сътрудничество.

 

В центъра са консултирани деца и родители след преживяно физическо насилие или психически тормоз – у дома, в училище или в интернет, след смърт на близък, сексуална злоупотреба, нападения и обиди в училище, раздяла на родителите или друга травмираща ситуация. Асоциация "Анимус" ще оповести изводите от работата по конкретни случаи, мултидисциплинарната работа и взаимодействието с държавните институции в системата за закрила на детето, социалното подпомагане, правосъдието и др.

 

Пресконференцията е с участието на представители на Швейцарския офис за сътрудничество към Швейцарското посолство в България, Държавната агенция за закрила на детето, Дирекция "Социални дейности" на Столичната община, Агенцията за социално подпомагане и Министерството на труда и социалната политика.