Събития -

април 2017

ПВСЧПСН
     
25 април
Вторник
Представяне на проект за безплатни домашни грижи за недоносени и деца с увреждания
ІІ САГБАЛ "Шейново"
гр. София
10:00 - 11:00 ч.

На 25.04.2017 г., вторник, от 10:00 ч. в сградата на ІІ САГБАЛ "Шейново" ръководството на болницата ще обяви началото на проект за осигуряване на безплатна домашна грижа за семействата на недоносени и деца с увреждания, родени в лечебното заведение.

 

Уникалната за страната ни социална услуга ще се реализира с подкрепата на Диаконията на град Франкфурт и българо-немската фондация "Приятели 2006". В нея се включват както медицински грижи за новороденото и обучение на родителите, така и помощ за емоционалното адаптиране на близките на детето към новата ситуация в живота им.

 

Семействата ще бъдат обгрижвани от медицинско лице и социален работник, а помощта за тях е безвъзмездна и ще продължава в рамките на три години след раждането. Продължителните специализирани грижи и наблюдението в домашна среда ще дадат възможност всяко отклонение в здравословното състояние на детето да бъде забелязано много рано и семейството да бъде насочено към съответния специалист, като по този начин ще се намали риска от трайно увреждане и забавяне в развитието му.

 

За проекта ще разкажат директорът на "Шейново" д-р Румен Велев и ръководителат на Организацията за диаконична работа във Франкфурт на Майн д-р Михаел Фразе. На представянето ще присъстват гости от Столична община, неправителствени организации, както и лекари от водещи медицински заведения.