Новини - България

Представиха ново учебно ръководство с постиженията на световната пулмология
Прочетена: 685 пъти

Най-новото „Ръководство по белодробни болести” бе официално представено на специално събитие в София. Изданието е в два тома, обхваща абсолютно целия спектър на белодробната медицина и е резултат от усилията на 91 автори от над 10 медицински специалности.

 

Последните публикувани ръководства в респираторната област са от преди около 30 години, което прави изданието още по-ценен наръчник на специалистите в различни терапевтични направления.

 

Проф. Коста Костов, главен редактор на „Ръководството по белодробни болести” благодари на всички автори, взели участие в реализацията му и допълни:

 

Днес е голям празник за българската пулмологична общност. Горд съм, че с общи усилия успяхме да предоставим на медицинската гилдия този съвременен наръчник, който да бъде в подкрепа на лекарите от различни специалности”.  

 

Ръководство има широко представителство на една цяла клинична медицинска общност - кардиолози, рентгенолози, патолози, гръдни хирурзи, вирусолози, спектъра на най-добрите специалисти в областта на респираторната медицината.

 

Към момента двутомното издание е отпечатано в ограничен тираж от 1000 екземпляра и ще се предостави безвъзмездно на пулмолозите, общопрактикуващите лекари, на библиотеките в медицинските висши училища, Народната библиотека и др. В бъдеще ще бъдат водени преговори с водещи български издателства за отпечатването и разпространението му в по-голям тираж. Ръководството се издава от сп. “In Spiro”, като се подготвя и негов електронен вариант.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития