Новини - България

Предложение: С 27 млн. повече да бъдат парите за здравеопазване през 2018 г.
Прочетена: 258 пъти
Снимка: Министерство на здравеопазването

Със 7 млн. лв. повече да са средствата за първичната извънболнична помощ за 2018 г., със 7 млн. лв. да е увеличението за специализираната извънболнична помощ, с 3 млн. лв. да е по-голям бюджетът за медикодиагностичните дейности и с 10 млн. лв. повече да са средствата за стоматологична дейност или общо да има увеличение на парите за здравеопазване с 27 млн. лв. Тези предложения в проектобюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) обсъдиха днес  министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, председателят на Комисията по здравеопазване към Народното събрание (НС) д-р Даниела Дариткова и депутати от Парламентарнага група на "Обединените патриоти", съобщи пресцентърът на Министерството на здравеопазването (МЗ). 

 

 

„Представителите на Патриотичния фронт имаха няколко предложения, които бяха направили между първо и второ четене. Изложих какви са нашите мотиви. Нямаме противоречия с групата на Патриотичния фронт“, посочи след срещата здравният министър.

 

Кирил Ананиев уточни, че средствата ще дойдат от резерва, като в никакъв случай в момента не трябва да се намаляват парите за други дейности като болничната помощ или лекарства.

 

Здравният министър коментира, че междуведомствената работна група, която се занимава с ТЕЛК е към края на своята работа и до дни ще излезе с предложение, което ще бъде представено на ръководството на Министерството на здравеопазването.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития