Събития -

март 2017

ПВСЧПСН
  
  
2 март
Четвъртък
Поклонение в памет на медиците, загинали за освобождението на България
Докторски паметник
гр. София
11:00 - 12:00 ч.

На 02.03.2017 г., четвъртък, от 11:00 ч. Българският Червен кръст и Националната гвардейска част организират поклонение пред Докторския паметник в София.

                                            

Гвардейският представителен духов оркестър и Националната гвардейска част ще отдадат военни почести и  ще застанат на почетен караул пред паметника на героите, които със своята хуманна дейност по време на войната  създадоха условията за възникването на Червения кръст в България.

 

Свещеници от Руската църква ще отслужат панихида в памет на загиналите.

 

В церемонията ще участват бригаден генерал Стефан Янев, зам.-министър председател и министър на отбраната на Р България, представители на други министерства, посланиците на Руската федерация и на Молдова, дипломати от посолствата на Беларус, Украйна, Румъния и Финландия, ръководството на ВМА, кметът на район “Оборище”, представители на български неправителствени организации, партньори на БЧК и др.

 

Официалната церемония е скромен акт на благодарност и признателност към подвига и паметта на загиналите за нашето Освобождение лекари, фармацевти, фелдшери, милосърдни сестри, самарянки и санитари, коментират от БЧК.