Новини - България

Подалите оставки специализанти се извиниха на шефа на "Пирогов"
Прочетена: 523 пъти

Специални извинения от шестимата специализанти, решили да напуснат болницата в знак на протест, е получил новият директор на УМБАЛСМ "Пирогов" проф. Асен Балтов, съобщават от лечебното заведение. 

 

Специализантите подадоха молби за напускане в началото на тази седмица в знак на солидарност с шефа на Клиниката по детска ортопедия и травматология д-р Атанас Кацаров. След смяната на ръководството на "Пирогов" той първи подаде оставка, защото не беше съгласен с промените в плановете за ремонт на детските отделения в болницата. 

"Бихме искали да поднесем официално извинението си за действията и изказванията си, с които уронихме името и престижа на болницата, т. ч. Вашия. Последните бяха продуктувани от емоционални подбуди, а не от обективност. Признателни сме Ви, че ни позволихте да продължим работата и специализацията си в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов", се казва в официалното писмо на специализантите до проф. Балтов.

Обръщението идва само ден след като директорът на болницата се срещна с младите лекари. На срещата те го увериха, че желаят да останат в лечебното заведение, и той не подписа молбите им за напускане.

Коментари

февруари 2024

ПВСЧПСН
   
   

Събития

Няма събития