Новини - България

Почина д-р Марияна Кирилова
Прочетена: 1016 пъти
Снимка: Pixabay.com

На 18 ноември 2017 г. ни напусна д-р Марияна Кирилова.

 

В продължение на четири поредни мандата, от 2002 г. до 2014 г. тя бе председател на Районната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) във Велико Търново, а през май 2015 г. бе избрана за член на Управителния съвет на съсловната организация на лекарите. Носител е на званието "Лекар на годината" на 2007 г. на национално ниво и на сребърна значка на БЛС за принос към развитието и утвърждаването на авторитета на организацията.

 

Д-р Кирилова бе ревностен и последователен защитник на правата на лекарите, участваше активно във всички дейности, свързани с работата на БЛС и решаването на проблемите на съсловието. От 2003 г. тя участваше в работата по подготовката и подписването на националните рамкови договори, в дискусии по проблемите на професионалната етика и квалификацията на лекарите, недостига на млади специалисти в системата и трудностите пред тяхното професионално развитие. Д-р Кирилова бе и инициатор на една от най-значимите прояви на съсловието - "Молловите дни", с които се почита паметта и делото на видния български лекар и просветител д-р Димитър Моллов от село Беброво, Еленско.

 

За пациентите тя ще остане един всеотдаен лечител и специалист по равматология, лекар, отдал повече от 30 години на системата на спешната помощ. През посдедните 18 години д-р Кирилова завеждаше филиала в Горна Оряховица на Спешния център във Велико Търново. През 2011 г. Общинският съвет в Горна Оряховица я награди с Почетен плакет за принос в областта на здравеопазването на общината. 

 

Поклон пред паметта й!

 

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития