Новини - България

По Великден: Почти 1500 души потърсиха помощ в "Пирогов"
Прочетена: 660 пъти

Близо 1500 души от цялата страна са потърсили помощ в столичната спешна болница "Пирогов" през първите три почивни дни за Великден, съобщиха от лечебното заведение. Спрямо миналата година броят на пациентите от провинцията, които се е наложило да бъдат хоспитализирани, е увеличен с около 100 души, уточни заместник-директорът по лечебната дейност и завеждащ спешното приемно отделение доц. Стоян Сопотенски.

 

В Клиниката по травматология са приети 3 деца със сериозни наранявания на горните крайници. Момиченце на 7 години от Перник и момче на 5 години от Якоруда са оперирани по спешност от дежурните екипи заради счупени ръце по време на игра. Заради катастрофа след църковната празнична литургия в нощта на 30 април срещу 1 май в "Пирогов" е прието и 12-годишно момче с открито счупване на предмишницата. Всички деца вече са в стабилно състояние, съобщават от спешната болница.

 

Лекарите в "Пирогов" са спасили и 2 жени с тежък алергичен шок. Една от пациентките е приета в шокова зала след прием на обезболяващ медикамент, а другата е настанена в токсикологията след ожилване от насекомо. 


През спешния хирургичен кабинет са преминали общо 200 души, през спешния травматологичен - 280, а през неврохирургичния - 180. Като цяло празничните и почивните дни са преминали с типична натовареност за "Пирогов", обобщи доц. Сопотенски.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития