Любопитно -

Плуването увеличава капацитета на белите дробове, а волейболът повишава доброто настроение
Прочетена: 1401 пъти
Източник: sportsoce.com

В началото на всяка нова година хората си поставят цели, които да изпълнят. Една от тях често е свързана със здравословния начин на живот и занимания със спорт. Изборът на подходящия спорт ни помага да не се откажем бързо и оказва благоприятно влияние на нашето здравословно състояние. Водещи американски специалисти обясняват ползата от редовни тренировки, пише Healthfitnessrevolution.com

 

Плуването е спорт, изключително полезен за сърцето. Също така помага за поддържане на здравословно телесно тегло, увеличава капацитета на белите дробове, изгражда мускулите и гори калории. В закрити басейни тренировките са възможни през цялата година.

 

Един час игра на тенис изгаря 600 калории, тази аеробна дейност се поставя наравно с бягането и колоезденето.

 

Баскетболът е уморителен спорт, който укрепва здравето. Изследвания показват, че засилва пространственото мислене, намалява стреса, развива добрата координация и стимулира бързото вземане на решение.

 

Тичането – също един от най-популярните спортове, които могат да ви направят по-здрави. То укрепва физическата форма, но и нормализира психическото състояние и стимулира отделянето на ендорфини.

 

Волейболът е в нашия списък, тъй като увеличава скоростта на метаболизма, изгражда пъргавина, засилва координацията и повишава доброто настроение. А освен това изгаря и много калории.

 

Гимнастиката подобрява концентрацията и умствения фокус, също така стимулира въображението и способността да решаваме проблеми.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития