Галерия - Фото

Пижамено парти при омбудсмана по повод Международния ден на децата с онкохематологични заболявания
Прочетена: 717 пъти
Снимки: Фейсбук и Омбудсман на Р България

Международният ден на децата с онкохематологични заболявания – 15 февруари, бе отбелязан с пижамено парти. Организатори са омбудсманът Мая Манолова, която бе и домакин на събитието, и Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“.

„По принцип съм смел човек и ежедневно заставам срещу интереси за милиони, силните на деня и монополистите, но истински смели са именно децата с онкозаболявания, защото всеки ден те се борят с много по-силния противник в лицето на болестта, не се предават и продължават напред с увереност и усмивка. Възхищавам се от тях и техните родители, за мен е чест да бъда техен приятел“, каза Мая Манолова.

Специален гост на партито бе актьорът Ненчо Балабанов. Той зарадва децата с приказка, посветена на борбата им с болестта.

 

Седемгодишната Иванина Атанасова пък дари разкошната си коса за направата на перука за дете с онкозаболяване.

 

Лакомства и напитки за партито бяха осигурени от „Кауфланд България“, KFC, Сдружение „Маринела“, Жана Величкова – изпълнителен директор на Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки в България. А всяко дете получи и играчка от Българския Червен кръст. 

 

Целта на инициативата бе да се привлече вниманието на обществеността и отговорните институции към проблемите на децата, болни от рак, като се наблегне и на факта, че по време на лечението им те прекарват дълго време по пижами в болничните стаи.

 

Видео от пижаменото парти можете да видите ТУК.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития