Новини - България

„Пирогов“ получи като дарение специализирана детска линейка
Прочетена: 1837 пъти
Снимка: Министерство на здравеопазването

УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ получи, като дарение специализирана педиатрична и неонатална линейка. Тя е предоставена от Сдружение „Кауза“. Средствата за закупуването на линейката са осигурени чрез благотворителна кампания „Да оставим следи IV“.

„От статус във Фейсбук преди две години, тази идея се превърна в реалност днес“, коментира по време на официалната церемония по предаването на Велислава Каймаканова – Ножарова от Сдружение „Кауза“.

Тя е и автор на фотографиите, благодарение на които са събрани близо 150 хил. лв. за закупуването на техниката.

„Това дарение е за цялото ни общество. От него ще се възползват и други лечебни заведения, не само „Пирогов“, каза при приемането на ключовете на линейката зам.-директорът по лечебната дейност на „болницата проф. Николай Габровски:

Гост на събитието бе заместник-министърът на здравеопазването д-р Мирослав Ненков.

„Като реаниматор по професия отлично знам, че транспортирането на интензивно болен пациент на каквото и да е разстояние е предизвикателство само по себе си.  Транспортирането на болно бебе, освен смелост и професионализъм от медицинския екип, изисква и високотехнологично специализирано оборудване. Ето защо съм сигурен, че тази линейка ще подпомогне моите колеги в работата им“, каза зам.-министърът.

Той обясни, че в сравнение с ежедневните разходи в системата на здравеопазването, сумата от 150 хил. лв. изглежда малка, но сам по себе си жестът и практическото приложение на дарението са от огромна важност за обществото ни.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития