Новини - България

"Пирогов": Няма отрязани пръсти от пиратки в новогодишната нощ
Прочетена: 327 пъти

Травматологиите и хирургиите са били най-натоварените отделения на УМБАЛСМ "Пирогов" в Новогодишната нощ, отчетоха от лечебното заведение по време на традиционния си брифинг на 1 януари.

"През двете отделения от 23.12 до 31.12 са преминали 4 200 пациенти. От тях 685 са хоспитализирани. В реанимация са постъпили 52 души", обяви заместник-директорът на "Пирогов" и шеф на спешния приемен блок доц. Стоян Сопотенски.

Помощ по спешност в първите часове на 2017 г. са потърсили общо 98 души, което е с 30 по-малко от миналата година. По-малко са и приетите в Клиниката по токсикология заради препиване, допълват от болницата.

 

На докторите се е наложило да свестяват седем души, прекалили с алкохол, трима от които са тийнейджъри - две момчета на 14 и 15 години и едно момиче на 18 години.

 

В клиниката по хирургия е било прието едно дете, пострадало след скандал с родителите си. Нараняванията му са от чиния, която е счупило с ръка, след което е било докарано по спешност от Годеч.

 

Откъснати пръсти от пиратки тази година няма, отчитат още от "Пирогов". В клиниката по травматология тази нощ са приети 25 души, сред които няма сериозно пострадали от пиротехника. 13-годишно момче е потърсило помощ, след като фойерверк е паднал върху крака му, но раната му е била обработена и то е било пуснато да си отиде вкъщи, съобщиха още от лечебното заведение.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития