Новини - Свят

Philips купува производител на устройства за лечение на сърдечни заболявания
Прочетена: 199 пъти

Холандската компания Philips (PHG.AS) се съгласи да купи срещу 1.9 млрд. евро (2,16 млрд. долара), включително дълга, на базираната в САЩ компания Spectranetics Corp (SPNC.O), производител на устройства за лечение на сърдечни заболявания, съобщава Ройтерс.

 

Spectranetics използва техники, включително лазери и малки покрити с лекарства балони за почистване на вътрешността на вените и артериите, които са запушени поради сърдечни заболявания.

 

Philips ще плати на акционерите на Spectranetics 38,50 долара на акция, което е с 27% над цената, при която Spectranetics завърши търговията на 27 юни.

 

Philips обяви, че Spectranetics, която очаква продажби от около 300 млн. долара тази година, ще продължи да увеличава приходите си и ще започне да добавя към приходите на Philips през 2018 г.

„Сделката укрепва позицията на Philips в сърдечно-съдовата терапия след придобиването на компанията за съдови изображения Volcano  в началото на 2015 г.“, каза пред журналисти главният изпълнителен директор на Philips Франс ван Хютен.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития