Новини - България

Петър Москов вече не е министър на здравеопазването
Прочетена: 7744 пъти

С пълно мнозинство и без нито един глас "против" Народното събрание прие оставката на втория кабинет на премиера Бойко Борисов. "За" разпускането му гласуваха общо 218 депутати от всички парламентарни групи, а само двама от ГЕРБ натиснаха бутона "въздържал се".

 

С това гласуване народните представители освобождават от длъжност всички министри, включително и този на здравеопазването д-р Петър Москов. По закон обаче той ще продължи да изпълнява задълженията си до назначаването на служебно правителство.

 

Вчера Москов категорично отхвърли възможността да стане служебен министър на здравеопазването, ако постът му бъде предложен. Кой ще наследи политиките в сектора и започналите реформи ще реши президентът с изтичащ мандат Росен Плевнелиев след консултации с новоизбряния държавен глава Румен Радев.

 

Следващият служебен кабинет ще е въпрос на консенсус между двамата президенти, за да не се стига до абсурдната ситуация Радев да подменя министри след 22 февруари догодина, когато официално встъпва в длъжност.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития