Новини - България

Павел Антонов: Засилването на санкциите за пушене е една положителна стъпка
Прочетена: 437 пъти
Снимка: Архив

"Намерението на Министерството на здравеопазването да въведе допълнителни мерки за ограничаване на тютюнопушенето е една добра новина".

 

Така Павел Антонов от Мрежата за гражданска активност BlueLink коментира инициативата на Министерството на здравеопазването (МЗ) за законодателни промени, насочени към по-ефективна борба с вредния навик и налагане на по-строги наказания за собственици и управители на обекти, в които системно се нарушава забраната за тютюнопушене.

 

По думите на Антонов още от самото влизане в сила на мерките, законово въведени през 2012 година, се наблюдава отдръпване на институциите от контрола по прилагането им. По тази причина от неправителствения сектор винаги са се обявявали за спазване на законодателството и стриктно прилагане на утвърдените в него стандарти.

 

"От Гражданската инициатива Коалиция "За живот без тютюнев дим" винаги сме настоявали за засилване на санкциите при неспазване на закона. Сега виждаме, че има заявено намерение в тази посока от страна на МЗ и приветстваме това решение. Според нас увеличаването на санкциите е една положителна стъпка", каза Павел Антонов. 

 

Невена ПОПОВА

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития