Новини - България

Пациенти в КОЦ-Пловдив поискаха съд за "Господари на ефира"
Прочетена: 1736 пъти
Снимки: www.plovdiv24.bg

Пълно доверие и категорична подкрепа получи целият екип на Комплексния онкологичен център в Пловдив (КОЦ-Пловдив) от своите пациенти по време на организирания днес протест в подкрепа на лечебното заведение, предадоха регионалните медии.

 

Пред лъчетерапевтичния комплекс се развяха плакати "Да спасим лекарите, които спасяват човешки животи" и "Не ни отнемайте правото да лекуваме!".

"Срещу КОЦ-Пловдив се води една кампания, която има за цел да унищожи лечебното заведение. Грозните нападки и изфабрикуваните лъжи продължават повече от година, а заради опетненото име на лекарите ще търсим отговорност от компетентните органи", емоционално обясни д-р Евгени Динев, цитиран от пловдивския сайт marica.bg.

Медиците призоваха към спазване на професионалната, журналистическата и човешката етика. По думите им цялата кампания, провела се срещу диспансера, в крайна сметка вреди единствено и само на пациентите, борещи се с някои от най-страшните заболявания. 

"Искам да поздравя колегите си - всички 61 лекари и да ги уверя, че дълбоко уважавам тяхната работа за хората на България, за хората на Пловдив, за здравеопазването на Пловдив. За тези пациенти, чакащи всеки ден с особена искрица в очите да им се каже една обнадеждаваща дума, тези лекари са богове", заяви директорът на Онкодиспансера д-р Красимир Вальов, цитиран от друга местна агенция plovdiv24.bg

По думите му КОЦ - Пловдив работи по всички стандарти за качество, а лекарите спазват кодекса за професионална етика.

 

Самите пациенти пък поискаха ясни отговори и съд за екипа на "Господари на ефира", които излъчиха скандалните репортажи за ненужни операции на онкоболни пациенти в Онкодиспансера. В подкрепа на лекарите беше разпространено и писмо от една от "жените без лице", чиито разказ беше излъчен в телевизионния ефир. В писмото тя твърди, че представените от нея данни са били манипулирани, а тя самата е била подложена на натиск да заведе дело срещу лекаря, който я е оперирал.

"Преди около 6 месеца ми се обадиха някакви адвокати, лигитимираха се и поискаха материала от операцията, за да го пратят в София за друго мнение. Аз отказах, но те постоянно ми звъняха. Дойдох в Пловдив, намерихме се на гарата. Дадоха ми 50 лева да взема материала и епикризата от операцията. Взех го и го дадох на нях. Те го пратиха в София за друго мнение. Искаха да съдя доктора, че е доброкачествено, че не трябваше да ми режат гърдата. Но аз отказах, защото цялата ми гърда беше бучка. След около три седмици ме потърсиха журналисти от Нова тв и поискаха да ме снимат.
Искам всичко това да се прекрати и да не ме търсят, нито докторът да притесняват. Благодарение на доктора аз живея нов живот
", разказва анонимната жена в писмото си до КОЦ-Пловдив.

Документът е входиран в деловодството на Онкодиспансера на 25 октомври и по думите на запознати вече е в папките на прокурорите, водещи разследването по случая. Според служители на КОЦ-Пловдив, цитирани от регионалните медии, но пожелали анонимност, става въпрос за "мръсен бизнес на юристи", които дават подкупи на пациенти да свидетелстват срещу невинни лекари.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития