Новини - България

Първият в историята на България випуск „Военни лекари“ положи военна клетва
Прочетена: 129 пъти
Снимка: ВМА

Първият в историята на България випуск „Военни лекари“ положи вчера във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ клетва за вярна служба пред народ и Родина, съобщава Военномедицинска академия (ВМА).

 

През тази учебна година за първи път в България Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна, съвместно с Военномедицинска академия и Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ предлагат възможност за обучение по специалност „Военен лекар“. Обучението се провежда едновременно в МУ – Варна, ВМА и ВВМУ, в редовна форма с продължителност 6 години. След завършване на пълния курс на обучение студентите ще получат образователно-квалификационните степени „Магистър“ по специалността „Медицина“ и „Бакалавър“ по специалността „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво“.

 

Ритуалът по полагане на военна клетва започна с посрещане на бойното знаме на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Церемонията беше ръководена от командира на батальона за подготовка на курсанти – капитан III р. Петър Климов. След приемането на строя от министъра на отбраната, курсантите положиха военна клетва и поединично преминаха под знамената. Ритуалът бе финализиран с тържествен марш и изпращане на бойното знаме на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития