Новини - България

Първи уволнения в МУ-София заради прокурорската проверка
Прочетена: 1262 пъти

Трима служители в администрацията на Медицинския университет в София (МУ-София) са били уволнени тази сутрин, съобщи bTV, позовавайки се на свои източници.

 

Според медията освободени са главният счетоводител и ръководител на отдел "Финансови ресурси" проф. Красимира Маркова, шефът на отдел "Обществени поръчки" Марта Генсузова и колежката им Симона Манолова, която управлява отдел "Капитално строителство".

 

Основният мотив за уволнението им е неспазване на служебните задължения, но всъщност трите са саботирали проверките, които се извършват в университета, включително и започналото вчера прокурорско разследване.

 

Източници от държавното обвинение са потвърдили пред bTV, че вчера при започването на проверката, длъжностните лица на университета са отказали да предоставят документи на прокурорите и следователите.

 

Междувременно няколко информационни агенции съобщиха, че Българската академия на науките (БАН) обмисля да отнеме академичното звание на бившия ректор на МУ-София проф. Ваньо Митев. Прчината е уронения престиж на БАН, заради констатираните в одитния доклад нарушения, за които бившият ректор носи персонална отговорност.

 

На този етап действащото ръководство на МУ-София отказва коментар.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития