Новини - Свят

Първата упойка без убождане в стоматологията вече е факт
Прочетена: 679 пъти

Биофармацевтичната компания St. Renatus LLC е получила одобрение от Американската агенция за контрол на храните и лекарствата (FDA) за упойка в стоматологията, която е под формата на назален спрей. Това е първият дентален анестетик, който се поставя без убождане с игла, пише dentistrytoday.com.

„В продължение на повече от 100 години денталната индустрия предлагaше упойка, която се прилага с инжекция. Сега чрез усилията на нашия всеотдаен екип развихме революционен метод, който не изисква убождане, за да се приложи пулпната анестезия", каза главния изпълнителен директор на компанията Стив Мерик.

Разработването на иновативния продукт е отнело десет години. Той се прилага като местна упойка, с  която може да се постигне ефективно обезболяване на венците и в зъбите на горната челюст без пациентът да усеща дискомфорт от убождане. Друго негово предимство е, че не предизвиква подуване на устните и вътрешната страна на бузата, каквито се наблюдават при традиционно използваните упойки в стоматологията.

Коментари

декември 2023

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития