Новини - България

Парламентарната левицата застана зад БЛС за реформи в здравеопазването
Прочетена: 357 пъти

Българският лекарски съюз (БЛС) ще изготви промени на действащото здравно законодателство, които ще бъдат внесени за обсъждане в Народното събрание от БСП Лява България. За това се разбраха ръководствата на политическата партия и съсловната организация на съвместна среща днес.

"Единодушни сме, че така наречената реформа в здравеопазването не доведе до добър резултат нито за пациентите, нито за лекарите, нито за бюджета на НЗОК, нито за държавния бюджет", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

По думите й сега в системата цари нормативен хаос, а лекарите не искат отговорността за безхаберното харчене на средствата да се прехвърля върху тях. Затова са потърсили подкрепата на парламентарната левица.

 

Още този петък депутатите от БСП ще отправят питания по най-наболелите здравни проблеми към ресорния министър д-р Петър Москов по време на редовния парламентарен контрол. Сред тях са контролът върху финансирането на цялата система и острият недостиг на медицински кадри.

"Български лекарски съюз се старае да направи така, че в здравеопазването нещата да се случват по по-добър начин. Стремим се да направим така, че обществото да получава по-добро и качествено медицинско обслужване", допълни председателят на БЛС д-р Венцислав Грозев.

По думите му проведената среща е имала за цел да начертае проблематиката в сектора, да се намери общ език и да се стигне до по-добри решения в здравеопазването.

Коментари

февруари 2024

ПВСЧПСН
   
   

Събития

Няма събития