Новини - България

Отвориха офертите за медицинска апаратура на кампанията "Българската Коледа"
Прочетена: 471 пъти

Тръжните предложения за осигуряване на медицинско оборудване в рамките на благотворителната инициатива "Българската Коледа" бяха официално отворени днес в администрацията на държавния глава, съобщиха от пресслужбата на президентството. Апаратурата е на обща стойност 1.375 млн. лв. без ДДС, а доставката за първи път ще се извърши по правилата за възлагане на обществени поръчки, уточняват от "Дондуков 1".

 

Стартът на президентската кампания тази година беше даден на 1 декември 2015 г. от държавния глава Росен Плевнелиев и ще мина под надслов "Да помогнем на децата в реанимация". Затова със събраните средства ще бъде закупено оборудване за лечение на деца в критично здравословно състояние, нуждаещи се от реанимация и интензивно лечение. Апаратурата ще бъде доставена на лечебни заведения в Асеновград, Бургас, Варна, Добрич, Кюстендил, Ловеч, Плевен, Пловдив, Сливен, София, Стара Загора и Ямбол, определени съгласно Правилата за набиране и разпределение на средствата от благотворителната инициатива "Българската Коледа".

 

В отговор на обявлението за обществена поръчка в Администрацията на президента са постъпили 16 оферти от „Алнед Медикал“ ЕООД, „Илан Медицинска Апаратура“ ООД, „Инфомед“ ЕООД, „Медилон“ ЕООД, „Мегамед България“ ЕООД, „Алмасоник“ ООД, ЕТ „Алба ТМ“, „Елпак – Лизинг“ ЕООД, „Лидекс – 2000“ ООД, „Дрегер Медикал България“ ЕООД, „Диамед“ ООД, „Медикосервиз“ ООД, „Дъчмед Интернешънъл“ ЕООД, „Медимаг“ ЕООД, „С&T България“ ЕООД, „Инфинита“ ООД. Получени са общо 70 предложения за 30-те самостоятелно обособени позиции. Всички оферти са постъпили до изтичане на крайния срок за подаване на оферти, посочен в публичната покана, уточняват от пресслужбата на президента.

 

Очаква се доставката на медицинското оборудване, заедно с монтажа, инсталирането и въвеждането му в експлоатация да бъде осъществена до края на ноември. Тогава ще бъде направен и отчет за резултатите от Кампания 2015/16.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития