Новини - България

Отличиха фотопроект за органното донорство
Прочетена: 168 пъти

Фотопроектът „Живот след живота“, който разказва за всички онези герои, които участват в безкрайно сложния и тежък процес на органното донорство, е един от отличените в конкурса на грантовата програма "Благотворителността през обектива" 2017 на Български дарителски форум и Фондация BCause. Чрез своя обектив фотографът Александър Николов показва семействата на загиналите, реципиентите на органите, лекарите и много други. Проектът цели да разгледа всички гледни точки – лична, научна, религиозна, политическа, логистическа, семейна, обществена. „Живот след живота“ има за цел да информира и да провокира диалог по темата за органното донорство.

 

Сред тримата отличени в конкурса, които получават по 2000 лв. за фотопроекти на тема благотворителност, са още Красимира Василева – „Незнайният благодетел“ и Николай Дойчинов – „Личното отношение“.

 

Отличените фотографски проекти ще бъдат подредени в изложба, която ще бъде открита през септември 2017 във Vivacom Art Hall в София, а след това ще пътува в различни градове на страната.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития