Новини - България

Отлага се актуализацията на Позитивния лекарствен списък
Прочетена: 614 пъти

Промените в Приложение №1 на Позитивния лекарствен списък, в сила от 01.06.2016 г., няма да се прилагат докато Националният съвет по цени и реимбурсиране на лекарствени продукти (НСЦРЛП) не обяви на сайта си коректната му актуализация. Проблемът по всяка вероятност е технически, съобщава Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) на своята интернет страница.

 

В момента на сайта на Съвета е публикуван списък със следното обозначение:

"Електронните регистри на лекарствените продукти са в процес на проверка от НСЦРЛП и корекция на установените несъответствия".

Съгласно чл. 57, ал. 1 на Наредба за условията, правилата и реда за регулиране и регистриране на цените на лекарствените продукти обаче "Позитивният лекарствен списък, публикуван на интернет страницата на Съвета, се актуализира на 2-ро число всеки месец с влезлите в сила решения на Съвета", припомнят от публичния фонд.


Проблемът се състои в това, че списъкът е генериран от новата информационна система на НСЦРЛП и към 13.06.2016 г. не е окончателен и се нуждае от корекции.

"След публикуване на коригиран окончателен списък от НСЦРЛП, НЗОК ще извърши необходимите действия за актуализация на регистър "Лекарства" ИИС, изготвяне на актуализация за аптечните софтуери и публикуването й на портала на НЗОК", обещават от здравната каса.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития