Новини - България

Откриват Научноизследователски институт в Медицински университет - Варна
Прочетена: 311 пъти

Към Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ във Варна да се открие Научноизследователски институт (НИМУ). Това реши на днешното си редовно заседание Министерски съвет. Решението идва след предложение на Академичния съвет на висшето училище.

 

НИМУ – Варна ще обединява научноизследователската платформа за всички научни сектори. Шестте постоянни научно-приложни секции са „Медицина“, „Фармация“, „Дентална медицина“, „Обществено здравеопазване“, „Професионални здравни грижи и комплементарна медицина“ и „Интегрирани и международни проекти“. Проектът предвижда във всяка от научните секции да има възможност за работа по приоритетните научни направления на университета, които са храни и хранене, трансплантационна и имплантационна медицина, заболявания на централната нервна система, онкология и редки заболявания и мениджмънт на болестите.

 

Научноизследователският институт ще подпомага създаването и изпълнението на иновативни изследователски проекти, като подкрепя учените в сферата на медицината, фармацията, денталната медицина и общественото здравеопазване.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития