Събития -

март 2017

ПВСЧПСН
  
  
20 март
Понеделник
Откриване на обучение за здравни медиатори в ИСУЛ
УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ", зала 9, ет. 2
гр. София
10:00 - 11:00 ч.

На 20.03.2017 г., понеделник, от 10:00 ч. в зала 9 на УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ" ще се състои официално откриване на обучението за здравни медиатори - випуск 2017 г.

 

Обучението се организира за шеста поредна година съвместно от Националната мрежа на здравните медиатори в партньорство с Факултета по обществено здраве към МУ-София и Министерство на здравеопазването.

 

През 2017 г. в обучителния курс за здравни медиатори ще участват 45 човека. Част от обучаващите се здравни медиатори са подкрепени по международния проект "Инициатива за здраве и ваксинопрофилактика" на ГлаксоСмитКлайн, който е насочен към развитието на здравно-медиаторните програми в четири европейски държави – България, Румъния, Словакия и Унгария.

 

Участие в събитието ще вземат деканът на Факултета по обществено здраве към МУ-София проф. д-р Цекомир Воденичаров, председателят на фондация "Здравни проблеми на малцинствата" проф. Ивайло Търнев, представители на Министерство на здравеопазването, Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към Министерския съвет, ГлаксоСмитКлайн, неправителствени организации и здравни медиатори.