Галерия - Фото

Откриха учебната година в МУ-София с обещания за стипендии за форуми зад граница и по-високи заплати
Прочетена: 971 пъти
Снимки: МУ-София

Стипендии за научни форуми зад граница за студенти и специализанти, и увеличение на заплатите на преподаватели от 1 октомври т.г. Това обеща ректорът на Медицинския университет-София проф. д-р Вихра Миланова по време на тържественото откриване на новата учебна 2016-2017 г.

 

„Успях да осигуря финансиране за изпращането на студенти и специализанти на международни научни форуми зад граница, посветени на лечението на социалнозначими заболявания. На конгресите нашите бъдещи лекари и специализантите ще могат да покажат своите разработки и да представят будната общност на новото поколение български специалисти”, заяви проф. Миланова.

 

Тя обяви, че ръководството на МУ-София е предприело нужните действия за увеличаване на заплатите на преподавателите от клиничните специалности на непълен щат с минимум 10% от 1 октомври тази година. Повишението на възнагражденията е насочено към преподавателите.

 

Тържествената церемония за откриването на новата учебна година уважиха представители на законодателната, изпълнителната власт, ректори и лекари.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития