Новини - България

Откриха новото спешно отделение на УМБАЛ „Св. Анна“
Прочетена: 1472 пъти
Източник: Официална Фейсбук страница на министър-председателя Бойко Борисов

Новото спешно отделение на УМБАЛ „Св. Анна“ бе официално открито днес от премиера Бойко Борисов, министъра на здравеопазването д-р Петър Москов и председателя на парламентарната здравна комисия д-р Даниела Дариткова.

 

Отделението разполага със супермодерна шокова зала с възможност за 24-часово наблюдение на 9 пациента, 10 легла за прегледи и 2 противошoкови легла. То е подсигурено и с най-съвременна техника – дигитален рентген, ехографска апаратура, апаратура за спешна реанимационна дейност към всяко легло и клинична лаборатория.

 

В двора на столичната болница бе представена и специално изградената площадка за медицински хеликоптери, които ще случат за по-бързото транспортиране на пациенти.

 

„Това е моделът, по който ще изглеждат всички спешни отделения в големите български болници след усвояването на европейските пари“, каза здравният министър д-р Петър Москов.

 

Малко след откриването на отделението, премиерът коментара във Фейсбук, че за момента „то е единствено по рода си в България, имайки предвид най-модерната апаратура, която се предлага и която бе осигурена“. „До две години такива спешни отделения ще бъдат разкрити в цялата страна“, написа Борисов.

 

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития