Новини - България

Откриха ново педиатрично отделение в УМБАЛ-Русе след дарение на фондация „Игнат Канев“
Прочетена: 331 пъти
Снимки: Министерство на здравеопазването

Ново отделение по педиатрия на УМБАЛ-Русе, изградено със средства, дарени от фондация „Игнат Канев“, бе официално открито днес, съобщават от Министерството на здравеопазването. Дарението е на стойност 500 хил. лв., като детското отделение на русенската болница вече разполага с 19 стаи с 45 легла, отделно с 3 интензивни стаи, столова, занималня и две манипулационни. Занималнята е обзаведена с дарения от кампанията  „Капачки за играчки“ на Университетската болница.

 

В поздравителния адрес от министъра на здравеопазването проф. Николай Петров до Игнат Канев и до директора на УМБАЛ д-р Иван Стоянов, се казва:

„Достоен за уважение и размисъл е примерът за родолюбие, родова памет и щедрост към обществото, който бележитият наш сънародник г-н Игнат Канев и фондацията му дават. В забързаното си ежедневие все по-често забравяме, че добротата, милосърдието и честността са не просто абстрактни понятия, а предпоставки за благоденствието на една нация.

Филантропската дейност на г-н Канев е урок по човечност, урок по любов към ближния.  Показателно за това е и дарението за Русенската болница – само човек, осмислил инвестицията в здраве и образование като  инвестиция в бъдещето, може да постигне големи успехи, лична удовлетвореност и обществена признателност.“

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития