Новини - България

Откриха нов конферентен център в болницата за рехабилитация на ВМА в Банкя
Прочетена: 1189 пъти
Снимки: ВМА

С тържествен водосвет бе открит новия конферентен център в Болницата за продължително лечение и рехабилитация – Банкя (БДПЛР-Банкя) към Военномедицинска академия (ВМА), съобщиха от лечебното заведение.

„Това не е само киносалон, а комплекс, който заедно с целия Блок ще бъде използван за провеждане на научни конференции, симпозиуми, семинари, но и като част от рехабилитацията на нашите пациенти”, обясни началникът на лечебното заведение д-р Георги Давидов.

Той допълни, че пациентите в санаториума обикновено са с тежки заболявания и затова центърът, чрез различни културни програми, ще помогне за тяхното социализиране.

„Всичко това, което виждате, става в години, когато няма средства. Това е направено без един лев, изхарчен от нас. Всичко е дарение от благодарни пациенти и приятели. Това е похвално. Д-р Георги Давидов е добър ръководител и аз имам повод да се гордея с такива хора”, каза началникът на ВМА генерал-майор проф. Николай Петров.

На събитието стана ясно, че за следващата година ръководството на ВМА има планове за закупуване на нова апаратура за всички подразделения на академията в страната.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития