Галерия - Фото

Откриха Научната лаборатория за деца на Байер
Прочетена: 157 пъти
Снимки: Байер България

Детската лаборатория за приложна и забавна химия и биология, организирана от Байер България, бе официално открита днес. Тя се провежда за трети пореден път, като домакин  в рамките на шест дни от 10 до 15 октомври е Националният музей „Земята и хората“. По време на инициативата младежи, олимпийски състезатели по природни науки, и доброволци от компанията ще демонстрират пред ученици от начални и основни училища в София интересни експерименти, които имат за цел да покажат забавната страна на химията и биологията.

 

Специални гости на официалното откриване на Научната лаборатория на Байер бяха Алексей Христов - председател на Управителния съвет на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки (СООПН), Чавдар Начев - директор на Националния музей „Земята и хората“ и Габор Равицки - управляващ директор на Байер България ЕООД.

 

„Проектът се радва на огромен интерес вече трета година и за Олимпийското сдружение е голяма чест да участва в тази инициатива. Тя доказва колко е важен практическият елемент в обучението по природните дисциплини, особено сред учениците в началните класове. За да могат олимпийските ни състезатели да продължават с високите постижения на международно ниво, е необходимо да има повече лабораторни занимания в училище. Надяваме се, че участниците от националните отбори по химия и биология, които ще представят забавни и интересни експерименти, ще вдъхновят по-малките и ще повишат интереса им към тези предмети“, каза Алексей Христов.

 

“Ние осъществяваме нашата мисия „Байер: Наука за по-добър живот“ не само като правим иновации чрез непрекъсната научноизследователска дейност в областта на науките за живота, но и като даваме възможност на млади хора да се докоснат до науката по забавен и занимателен начин“, каза Габор Равицки.

 

За трета година, проектът ще бъде осъществен с подкрепата на Министерство на образованието и науката, Регионалното управление на образованието в София-град и Сдружението на олимпийските отбори по природни науки.

 

На 14 октомври, събота, събитието ще бъде отворено за свободно посещение от всички желаещи. Демонстрациите на експериментите ще бъдат с начални часове 10:00 ч., 13:30 ч. и 16:00 ч. Входът е свободен. За участие е нужно предварително записване на тел. 0882 740 959 (в работно време). Организаторите уточняват, че експериментите са подходящи за деца на възраст между 9 и 12 години.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития