Събития -

май 2016

ПВСЧПСН
      
     
15 май
Неделя
Отбелязват Международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН
Борисова градина
гр. София
17:00 - 19:30 ч.

На 15.05.2016 г., неделя, от 17:00 до 19:30 часа на лятната естрада в Борисовата градина в София ще бъде отбелязан Международният ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН под мотото „Ангажираност, образование, сила”. Инициативата е на младежки доброволчески клуб „С.У.П.Е.Р.” и Програма “Превенция и контрол на ХИВ/СПИН” към Министерство на здравеопазването в партньорство със Столична Община и сдруженията „Здраве без граници“ и „Здраве и социално развитие“.

 

Програма на събитието:

 

17:00-19:00 ч. - Медицински екип в мобилен кабинет за безплатно и анонимно консултиране и изследване за ХИВ ще предлага консултации и бързи тестове на всички желаещи между близо до музикалната сцена. Младежи доброволци ще раздават предпазни средства и здравно-образователни материали за ХИВ/СПИН и ще насочват преминаващите граждани към безплатните тестове и консултации.

18:00 – 19:00 ч. – Акустичен концерт

19.30 ч. - Участниците в събитието ще запалят свещи и ще запазят минута мълчание в памет на жертвите на ХИВ и СПИН.

 

Денят за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН ще се отбележи във всички 28 областни градове с информационни акции, тематични беседи в училищата и предоставяне на безплатно и анонимно консултиране и изследване за ХИВ в здравни заведения или в мобилни медицински кабинети. На възлови места в повечето градове ще се раздават здравно-образователни материали и презервативи.

 

Събитията в цялата страна можете да видите ТУК.