Събития -

май 2017

ПВСЧПСН
    
4 май
Четвъртък
Oтбелязване на Световния ден за борба с овариалния карцином под надслов „WAKE UP with MAKEUP!”
бул. "Витоша"
гр. София
11:00 - 12:00 ч.

На 04.05.2017 г., четвъртък, от 11:00 до 14:00 часа пред Клуба на Фондация „Една от 8“ (бул. „Витоша“ 63) ще се състои специално събитие за отбелязването на Световния ден за борба с овариалния карцином – 8 май. То ще се проведе под надслов „WAKE UP with MAKEUP!” („Събуди се с грим“).

 

Световният ден за борба с овариалния карцином се отбелязва на 8 май от 2013 г. насам с редица инициативи по света. Целта му е да повиши обществената чувствителност към заболяването, с което всяка година се диагностицират около 240 000 жени в световен мащаб.

 

През тази година Световният ден за борба с овариалния карцином ще бъде отбелязан за пръв път в България. Събитието се организира от Фондация „Една от 8“ в партньорство с Българска асоциация по медицинска онкология (БАМО) и с подкрепата на АстраЗенека.

 

По време на събитието пред Клуба на „Една от 8“ ще бъде обособена специална зона, в която професионални гримьори ще гримират желаещите дами в синьо-зелената гама, символ на борбата с рака на яйчника.

 

В официалното откриване на събитието ще участват:

- Д-р Маргарита Таушанова – онколог;

- Нана Гладуиш – основател на Фондация „Една от 8“;

- Зоя Паунова – изпълнителен директор на АстраЗенека България;

- Йоана Буковска – актриса.

 

По време на събитието ще бъде представена актуална информация за заболеваемостта от овариален карцином, необходимостта от ранна диагностика и своевременно лечение.